Bent u op zoek naar een goede haard of kachel? Een toestel dat klaar is voor de toekomst en nu al voldoet aan de strengere eisen die gelden vanaf 2020? Ontdek dan de EcoDesign kachels bij Dias Schouwen & Haarden.

Strengere eisen energiezuinige kachels en haarden

In 2022 treedt de Europese EcoDesign richtlijn in werking. Deze EcoDesign richtlijn schrijft onder andere voor aan welke eisen houtkachels, gashaarden en pelletkachels moeten voldoen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven kondigde 16 januari 2019 een vervroegde invoering van deze regeling in Nederland aan, namelijk per 1 januari 2020. Van Manen was vorig jaar al gereed voor de regels van 2022, we zijn dan ook bijzonder blij met de voorgestelde vervroeging. Dit beleid past naadloos in de wijze waarop wij al jaren naar kwaliteit, vakmanschap en verantwoordelijkheid kijken. Bent u op zoek naar een EcoDesign kachel? Dan bent u bij Dias Schouwen aan het juiste adres!

Energielabel geeft zuinigheid toestel aan

Stap voor stap wordt al toegewerkt naar de strengere regels. Zo is het Ecolabel sinds 1 januari 2018 verplicht voor alle toestellen. Het Ecolabel geeft duidelijk aan hoe zuinig het toestel is. Wanneer de kachel een groen label heeft, weet u dat het een energiezuinige kachel is. In ons assortiment hebben wij alleen haarden en kachels die vallen onder energielabel A++, A+, A en B,. Deze EcoDesign houtkachels zijn energiezuinige kachels die volledig voldoen aan de houtkachel wetgeving. Dat betekent moderne toestellen die voorzien zijn van de nieuwste technieken. Een duurzame keuze!

Reductie energieverbruik in Europa door EcoDesign 2020

De Europese EcoDesign richtlijn en Energielabeling-richtlijnen moeten voor een enorme reductie van het energieverbruik in Europa zorgen. De EcoDesign richtlijn stelt daarbij eisen aan het minimale rendement van producten. De labelingwetgeving zorgt voor het labelen, zodat consumenten de producten makkelijker met elkaar kunnen vergelijken en eenvoudig kiezen voor een energiezuinige kachel.

Stook met een energiezuinige kachel via de Zwitserse Methode

Ook zelf kunt u uw steentje bijdragen, belangrijk is dat u uw haard of kachel op de juiste manier gebruikt. Gebruik uw toestel waar het voor gemaakt is! Is hout stoken slecht voor het milieu of de volksgezondheid? Elke manier van energieverbruik heeft invloed op het milieu. Wanneer hout op de juiste manier gestookt wordt, is de uitstoot minimaal en is een EcoDesign houtkachel een energiezunige kachel. U kunt hier meer over lezen bij de Zwitserse methode.

Geniet van vuur op een verantwoorde manier

Bij Dias Schouwen & haarden vinden we het belangrijk om te genieten van vuur, maar wel op een verantwoorde en milieubewuste manier. Onze adviseur in de showroom kan u dan ook meer vertellen over EcoDesign houtkachels met een hoog rendement en lage uitstoot van schadelijke stoffen. Uw vakman kent de wet-en regelgeving en weet hoe hij deze moet toepassen. Daarnaast beschikt hij over voldoende ervaring om u te adviseren over de meest ideale oplossing voor uw situatie. Of dat nou een EcoDesign houtkachel is, een gaskachel, pelletkachel of elektrische haard. De haarden Van Dias Schouwen & Haarden voldoen allemaal aan de EcoDesign richtlijn. U bent van harte welkom in onze showroom. Onze adviseur vertelt u graag meer over EcoDesign 2020.