Pellet kachels

Pellet kachels

Pellet kachels zijn duurzame verwarmingsbronnen en worden meestal gebruikt om de woonkamer te verwarmen. Daarnaast kunnen ze ook op het centrale verwarmingsnet worden aangesloten om het hele huis te verwarmen. Ze branden op houtpellets, dit zijn geperste houtkorrels. De pellet kachel heeft een vuurkorf waar de pellets automatisch ingegooid kunnen worden. Vervolgens blaast een ventilator lucht van buiten door de warme vuurkorf heen in de kachel. Deze warme lucht wordt dan aan de voorzijde van de kachel uitgeblazen.

Voordelen:

Het gebruik van houtkorrels als brandstof voor pellet kachels is klimaatvriendelijk doordat deze minder CO2 uitstoot en zo heeft u ook een lagere gasrekening. Het hout wordt gemaakt van snoeihout of zaagsel van houtbedrijven en de kachels zijn ook veel zuiniger en schoner dan openhaarden of gewone houtkachels. Daarnaast bied een pellet kachel de gezelligheid van een houtkachel en het gemak van een gaskachel.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer informatie of wilt u de sfeer proeven die een gaskachel met zich mee brengt. Dan nodigen wij u graag uit bij ons in de winkel te Den Haag of neemt contact met ons op.

    Cart